به گزارش پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، عصر شعر سراسری «اسم شب، صبح است» به نشانه حمایت از فلسطین، به عنوان مسئله اول جهان اسلام، با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، مدیران مجموعه نهاد و اهالی اندیشه و قلم سه شنبه ۲ آبان ۱۴۰۲ در سالن آمفی تئاتر کتابخانه مرکزی پارک شهر برگزار شد.
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تبریک زادروز ولادت حضرت امام حسن عسکری(ع) و تسلیت ایام پر غصه ای که در داغ شهدای مظلوم غزه طی می کنیم، اظهار داشت: از تدارک این محفل توسط آقای رمضانی و همکارانشان و نیز حضور شاعران گرانقدر قدردانی می کنم. موضوع غزه امروز به موضوعی جهانی تبدیل شده است. شاید صهیونیست ها دهه های قبل به واسطه نبود فناوری های رسانه ای می توانستند افکار عمومی را با تبلیغات کاذب همراه خود کنند؛ اما در سال های اخیر، به ویژه در اتفاقی که اخیرا رخ داد، این موضوع از صهیونیست ها سلب شد. امروز شاهد فضای اعتراض عمومی و اعتراض جهانی نسبت به این حرکت صهیونیست ها هستیم؛ اعتراضی بین المللی که تنها منحصر به کشورهای اسلامی نیست و حرکتی غرور آفرین محسوب می شود.
وی تصریح کرد: در طول بیش از صد سال گذشته بریتانیا برای حضور صهیونیست ها در این سرزمین مقدس زمینه سازی کرد و با انواع مکر و حیله و بهانه های مختلف، آژانس ها انتقال یهودیان از اقصی نقاط دنیا به این منطقه را آغاز کردند تا ترکیب جمعیتی را بر هم بزنند؛ از همان زمان مقاومت ها شروع شد. با این حال صهیونیست ها کار را جلو بردند و در ۱۹۴۸ اعلام دولت خودخوانده ای کردند که با حمایت غربی ها تا امروز ادامه پیدا کرده است.
اسماعیلی بیان کرد: حماسه ای که ۱۵ مهر ایجاد شد و این میزان کشته از صهیونیست ها، پیش از این سابقه نداشت و در حافظه تاریخی مبارزات مردم مسلمان فلسطین ثبت نشده بود. ما امروز در شورای فرهنگ عمومی ۱۵ مهر را به عنوان روز حماسه جوانان فلسطینی ثبت کردیم که برای تصویب باید مراحلی را در شورای عالی انقلاب فرهنگی پشت سر بگذارد؛ ۱۵ مهر، در تاریخ منشأ یک تحول است؛ رهبر انقلاب اشاره کردند که ۱۵ مهر تاریخی جدید از آغاز شمارش معکوس برای اضمحلال رژیم اشغالگر قدس است. دیروز عدد شهدای کودک به بالای ۱۸۰۰ رسیده که این میزان از قساوت، خشونت و قتل، ورای نسل کشی های معمول است. آن هایی که دروغ های ساختگی را به عنوان نسل کشی به خورد تاریخ داده اند و کسی که مایل به تحقیق باشد را به زندان محکوم می کنند، جلوی چشمان جهانیان بیمارستان مسیحیان را بمباران می کنند و بیش از ۵۰۰ کودک را یکجا از بین می برند؛ این ها اتفاقات بی نظیری از خشونت و قساوت است و انشاالله همین مسئله به اضمحلال رژیم صهیونیستی منجر خواهد شد.
وی اضافه کرد: ان شاءالله به زودی نماز را در بیت المقدس عزیز به امامت رهبر عزیزمان برپا خواهیم کرد و شادی گسترده سقوط رژیم صهیونیستی را در بیت المقدس جشن می گیریم.
مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در این نشست اظهار داشت: خدا را شاکرم که ما هم توانستیم در این فضا و در این مسئله نقشی داشته باشیم. از تمامی شعرای عزیز که در زمانی کوتاه، قبول زحمت کردند و تشریف آوردند، قدردانی می کنم و امیدوارم که این اقدام ذخیره آخرت همه ما باشد.
وی تصریح کرد: بر ما خرده می گیرند که اهل غزه سنی هستند و ما چرا یادی از امام حسین(ع) می کنیم؛ واقعیت این است که ما مظلوم می بینیم یاد امام حسین(ع) می افتیم؛ کودکی که به او ظلم شده، ما را یاد سیدالشهدا می اندازد؛ ما دلمان می گیرد، امام زمان(عج) را صدا می زنیم. لذا بر ما خرده نگیرید که چرا این اتفاقات می افتد؛ به اعتقاد من مسیر واضح و مبرهن است و ما هر مظلومی در عالم ببینیم یاد سیدالشهدا و خاندان ایشان می افتیم و اطمینان داریم که امام زمان(عج) کمک خواهد کرد و این ظلم ریشه کن خواهد شد.
دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در خاتمه از حضور و همراهی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همراهی در این برنامه تقدیر کرد.
همچنین در این برنامه سراسری علیرضا قزوه، احمد بابایی، میلاد عرفان پور، قاسم صرافان، فریبا یوسفی، محمود اکرامی فر، ناصر فیض، فاطمه نانی زاد، محمود حبیبی کسبی، مبین اردستانی، رضا اسماعیلی، قادر طراوت پور، محمدمهدی عبداللهی، ایرج قنبری، علی داوودی، طیبه شامانی و مهتاب کامیاب به شعرخوانی پرداختند.
در پایان این مراسم نیز متن بیانیه محافل ادبی نهاد کتابخانههای عمومی کشور توسط علی داوودی خوانده شد. متن بیانیه این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
دو عامل مهم، تعیینکنندهی آینده است: اوّل ـ و مهمتر ـ تداوم مقاومت در داخل سرزمینهای فلسطین و تقویت خطّ جهاد و شهادت، و دوّم، حمایت جهانی دولتها و ملّتهای مسلمان در سراسر جهان از مجاهدان فلسطینی. همه ــ دولتمردان، روشنفکران، عالمان دینی، احزاب و گروهها، جوانان غیور و دیگر قشرها ــ باید جایگاه خود در این حرکت سراسری را بیابیم و نقش ایفا کنیم. این است آن چیزی که کید دشمن را باطل میکند و برای این وعدهی الهی: اَم یُریدونَ کَیدًا فَالَّذینَ کَـفَروا هُمُ المَکیدون، مصداقی آخرالزّمانی به وجود میآورد؛ وَ اللهُ غالِبٌـ عَلیًّ اَمرِه؛ وَلـّْکِنَّ اَکـثَرَ النّاسِ لایَعـلَمونَ.
بیانات مقام معظم رهبری مدظله العالی در سخنرانی تلویزیونی روز قدس ۱۴۰۰
اهالی قلم و اندیشه همواره به عنوان وجدان بیدار جامعه در سراسر جهان مظلومیت مردم فلسطین و حقانیت ایشان را با سلاح قلم فریاد زدهاند، آنجا که حاکمان غرب پنبه در گوش کردند و صدای ضجهی مادران غزه و یارب یارب کودکان مظلوم را نشنیدند شاعران و نویسندگان در پیروی از منویات رهبر گرانقدر انقلاب جایگاه خود در این حرکت سراسری را یافتهاند و نقش مؤثری ایفا نمودند تا صدای مظلوم باشند و مشتی بر دهان ظالم؛ عملیات غرورآفرین "طوفان الاقصی" که به تعبیر رهبر آزادگان جهان حضرت آیت الله خامنهای مد ظلّه العالی "شکست جبرانناپذیر" رژیم غاصب صهیونیستی بود بیشک نتیجه مستقیم ستم صهیونیستها در ۷ دهه اشغالگری است. ظلم و هتک حرمتها از دهه ۱۹۳۰ میلادی، اشغالگری و اجبار اهالی فلسطین به مهاجرت و جایگزین کردن قومی به جای آنها با زور اسلحه، ریشه اصلی خشم و کینه ملت فلسطین است. خشمی که نه تنها در سینهها نمانده، بلکه بهواسطه تداوم آن به صورت مستمر تازه و تازهتر هم شده است.
اکنون جوانان سرفراز فلسطینی که مقاوم و نستوه در مقابل ظلم رژیم غاصب ایستادهاند، همان کودکانی هستند که روزی سنگ در مشت هیمنه پوشالی خانه عنکبوت را فرو میریختند؛ شاعران و نویسندگان عضو محافل ادبی نهاد کتابخانههای عمومی کشور ضمن محکوم کردن جنایات رژیم کودککش صهیونیستی در فاجعه بمباران به بیمارستان، مدرسه و مناطق مسکونی غزه؛ شاعران و نویسندگان و اهالی اندیشه و قلم سراسر جهان را به انعکاس ظلمی که امروز به مردم غزه میشود و صحنههای دردناکی و تکاندهندهای که قلب هر انسان آزادهای را به درد میآورد با صلاح قلم دعوت مینمایند همانگونه که رهبر معظم انقلاب مد ظله العالی فرمودهاند که "شعرا باید این صحنهها را با زبان شعر منعکس کنند تا آیندگان متوجه شوند بر این ملت مظلوم چه گذشته است."
وَلِلَّهِ عَاقِبَةُ الْأُمُورِ
ارسال نظر